Kinderfysiotherapie

Fysio & Kinderfysio Volendam is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen (baby’s, peuters, kleuters, adolescenten) tot 18 jaar met problemen in hun bewegingsontwikkeling of bewegingsvaardigheden. Dat kunnen kinderen zijn die moeite hebben om mee te komen op lichamelijk vlak, maar ook op sociaal-emotioneel vlak. Wanneer kinderen lichamelijk onhandig zijn, worden ze bij sport en spel helaas vaak buitengesloten.

Kindvriendelijk
Fysio & Kinderfysio Volendam werkt samen met de kinderen (en eventueel met ouders en leerkrachten) om ze weer beter te laten functioneren. De behandeling bestaat vooral uit bewegingstherapie. Hierbij leren kinderen hun motorische vaardigheden verbeteren en ontwikkelen. Dat gebeurt op een manier die aansluit bij hun belevingswereld en hun verwachtingen en met kindvriendelijke materialen.

Contacten
Veel klachten en zorgen van ouders op het gebied van bewegingsproblemen kunnen ook andere oorzaken hebben. Fysio & Kinderfysio Volendam heeft daarom vaak contact met de huisarts, de kinderarts of andere behandelaars, zoals een logopedist, kinderpsycholoog of pedagoog. Wij beantwoorden graag uw vragen. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.